Hleb sa belim lukom

Hleb sa belim lukom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Hleb
Kuhinja: Srpska
Keyword: Hleb, stari, beli, luk, maslinovo, ulje

Sastojci

  • 1 komad bajatog hleba
  • 100 gr kačkavalja rendanog
  • so, beli luk, maslinovo ulje po ukusu

Uputstvo

  • Hleb iseći na tanke šnitove ali ne do kraja, već samo gornju koricu i 2/3 sredine.
  • Sada isto ponoviti samo vodoravno tako da se dobiju kockice.
  • Sastaviti u jednu činiju oko 70-80 ml maslinovog ulja, sitno iseckan beli luk i so. Izmešati sve satojke pa kašikom prelivati hleb između redova.
  • To isto ponoviti sa kačkavaljem, stavljati ga podjednako između redova.
  • Hleb umotati u aluminijumsku foliju i ubaciti u rernu, zagrejanu na 200*C i peći oko 10-15 minuta.
  • Izvadite iz rerne, odmotajte foliju i hleb poslužite vruć.

Napomene

Kada vam ostane hleb od juče ili prekjuče pa ne znate šta ćete sa njim, eto pravog rešenja. Probajte ovo obavezno a oduševljenje sledi. Spojite lepo i korisno a i malo štednje nije na odmet.
Poslovica za danas:
-„Što danas ne potrošiš, to si stekao.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.