Saher torta

Saher torta

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Torte
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Torta, saher, čokolada, kora, pečena, džem, kajsija

Sastojci

Kora:

  • 300 ml vode
  • 300 gr šećera kristal
  • 300 gr oraha mlevenih
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 2 kašike prezli
  • 10 celih jaja
  • 3-4 kašike džema od kajsija

Glazura:

  • 100 ml mleka
  • 100 gr šećera kristal
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 100 gr putera ili margarina

Uputstvo

Kora:

  • U šerpu sipati vodu i šećer i staviti da provri. Kada provri, dodati orahe, čokoladu i prezle. Izmešati sve dobro, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
  • U ohlađenu smesu dodavati žumanca jedno po jedno i sve vreme mutiti.
  • Na kraju dodati sneg od umućenih belanaca i sve blago izmešati varjačom.
  • Smesu izručiti u podmazan pleh i peći koru na 175*C oko 45 minuta.
  • Kada se kora ispeče, prevrnuti na plato za tortu, premazati džemom od kajsija i ostaviti da se skroz ohladi.
  • Dok se torta hladi spremiti glazuru. U šerpicu staviti mleko, šećer, čokoladu i puter i sve zajedno na ringlu da se sve istopi i sjedini. Ovom glazurom preliti ohlađenu tortu.

Napomene

Ovo savršenstvo od torte morate što pre isprobati. Brzo se pravi, nema fila a torta sočna i mekana. Pohvalite se svojim gostima jednom Bečkom Saher tortom, kakvu samo još  u Saher hotelu možete probati.
Poslovica za danas:
-“ Zaklela se zemlja raju, da se tajne sve saznaju.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here