U šerpu sipati vodu i šećer i staviti da provri. Kada provri, dodati orahe, čokoladu i prezle. Izmešati sve dobro, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu smesu dodavati žumanca jedno po jedno i sve vreme mutiti.
Na kraju dodati sneg od umućenih belanaca i sve blago izmešati varjačom.
Smesu izručiti u podmazan pleh i peći koru na 175*C oko 45 minuta.
Kada se kora ispeče, prevrnuti na plato za tortu, premazati džemom od kajsija i ostaviti da se skroz ohladi.
Dok se torta hladi spremiti glazuru. U šerpicu staviti mleko, šećer, čokoladu i puter i sve zajedno na ringlu da se sve istopi i sjedini. Ovom glazurom preliti ohlađenu tortu.
Napomene
Ovo savršenstvo od torte morate što pre isprobati. Brzo se pravi, nema fila a torta sočna i mekana. Pohvalite se svojim gostima jednom Bečkom Saher tortom, kakvu samo još u Saher hotelu možete probati.Poslovica za danas:-" Više vredi što žena uštedi, no što muž zaradi."-