Salata od patlidžana

Salata od patlidžana

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Salata
Kuhinja: Srpska
Keyword: Salata, patlidžan, zimnica

Uputstvo

  • Patlidžan oljuštiti, iseckati na kolutove ili šnite i ispržiti sa obe strane na malo ulja.
  • Kada se ohladi iseckati na sitnije komade. Patlidžan posoliti, posuti sitno seckanim belim lukom, zaliti uljem i sirćetom a sve prema vašem ukusu. Dobro izmešati i ostaviti da se ukusi sjedine. Poslužiti uz ručak ili večeru.

Napomene

Još jedna salata koju spremam po potrebi u vreme plavog patlidžana a koja može da se ostavi za zimu kao zimnica. Samo dodate malo konzervansa i to je to. Odluka je vaša.
Poslovica za danas:
-“ Pre odluke – razmisli, nakon odluke – ne razmišljaj.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Salata. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.