Pljeskavice od tikvica i šunke

Pljeskavice od tikvica i šunke

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Tikvice, pljeskavice, šunka, kačkavalj, pohovane,

Sastojci

  • 2-3 srednje tikvice
  • 2-3 cela jajeta
  • 100 gr šunke
  • 100 gr kačkavalja
  • 1 mala šoljica mleka ili jogurta
  • brašna po potrebi, da se zagusti smesa
  • so, začin, biber, malo praška za pecivo

Uputstvo

  • Tikvice oljuštiti i izrendati na krupno. Posoliti i ostaviti malo da puste vodu.
  • Posebno umutiti jaja sa mlekom i svim začinima, dodati blago isceđene rendane tikvice i u to narendati šunku i kačkavalj (može i neki drugi sir).
  • Sve dobro izmešati, dodati malo praška za pecivo i zagustiti brašnom. Kašikom vaditi pljeskavice i stavljati u tiganj na ugrejano ulje. Pržiti sa obe strane.
  • Poslužiti kao dodatak nekom mesu ili doručak, večeru, itd…

Napomene

Mogućnosti za ovako spremljene tikvice su razne. Par komada jaja i rendanih tikvica a unutra dodajte šta vam se nađe u frižideru i eto jela po vašem receptu.
Poslovica za danas:
-“ Nepravdu ne vole ni oni koji je čine.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here