Pohovane tikvice

Pohovane tikvice

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Tikvice, pohovane, rendane, pljeskavice

Sastojci

  • 3 srednje tikvice
  • 3 cela jajeta
  • 4-5 kašika brašna
  • začini po ukusu i malo praška za pecivo
  • ulje za prženje

Uputstvo

  • Tikvice oljuštiti, izrendati na krupno, posoliti i ostaviti da puste vodu.
  • Posebno umutiti jaja sa začinima. Tikvice samo malo ocediti od vode i dodati umućenim jajima. Na kraju dodati prašak za pecivo i brašno da se zagusti smesa.
  • Zagrejati ulje pa kašikom vaditi uštipke od smese, stavljati na vrelo ulje i pržiti sa obe strane.
  • Poslužiti same ili uz neki preliv.

Napomene

Šta ima lepše od toga, kada nedeljom ujutro, majka ispohuje tikvice za doručak, pa vas taj miris probudi…ili se bar setite kako je to bilo lepo, nekada, dok ste bili dete.
Poslovica za danas:
-“ Ako želiš jezgro, slomi ljusku.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.