Prženi patlidžan

Prženi patlidžan

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Prilog
Kuhinja: Srpska
Keyword: Patlidžan, prženi, beli luk

Sastojci

  • 2-3 srednja plava patlidžana
  • ulje za prženje
  • 3-4 čena belog luka

Uputstvo

  • Patlidžan dobro oprati i iseći na kolutove debljine jednog prsta. Ne ljuštiti ga, već iseći sa sve korom.
  • Kolutove posoliti i ostavit malo da puste vodu.
  • Za prženje je najbolje koristiti tiganj za palačinke. Staviti samo kašiku dve ulja da se zagreje, ređati kolutove patlidžana, oceđene od vode i pržiti sa obe strane. Ne valja pržiti na puno ulja jer patlidžan popije sve dok se isprži pa nije lep za jelo tako pun ulja.
  • Pržene kolutove ređati na tanjir, posuti sitno seckanim belim lukom i služiti toplo.

Napomene

Ako do sada niste probali ovako spremljen patlidžan, obavezno probajte. Divan ukus, divan miris i šta više treba.
Poslovica za danas:
-“ Dragom često opraštaj, sebi nikad.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.