Skuvati agdu od šećera i vode i ostaviti da se ohladi.
Umutiti žicom ili mikserom gore navedene sastojke.
U tepsiju staviti 2 kore ravno a treću malo naborati.
Na koru staviti 2-3 kašike smese pa premazati celu koru.
Sa svakom sledećom korom uraditi isto. Polsednju koru staviti preko baklave ravno, iseći i staviti u već zagrejanu rernu. Peći na 200*C oko pola sata.
Vruću baklavu preliti hladnim sirupom, pustiti da upije sirup pa poslužiti.
Ovu baklavu možete napraviti i sa kokosom, jednostavno umesto maka stavite kokos.
Ovako izgleda gotova baklava sa kokosom.
Napomene
Ako volite mak onda će vam ovo biti omiljeni kolač, jer je lepši od bilo kog drugog kolača sa makom. Isto mogu reći i za varijantu sa kokosom a sve zahvaljujući sočnosti ovog kolača koji se prosto topi u ustima. Ako do sada niste probali ovakvu baklavu, odmah to učinite, jer oduševljenje neće izostati, to vam obećavam.Poslovica za danas:-" Ko najsporije obećava, uvek najvernije ispunjava svoja obećanja."