Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na tri dela i svaki deo premesiti. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
Kada naraste, jufku rasklagijati u krug i svaki krug nožem iseći na 16 delova. Na svaki deo staviti po kašičicu džema i umotavati kifle.
Slatke kiflice je najbolje na ovaj način umotavati, da džem ne bi iscureo prilikom pečenja.
Kifle složiti u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i preko kifli narendati ceo puter ( puter ili margarin mozete i da iseckate na sitne komade i stavljate preko kiflica, ne mora preko svake).
Ubaciti u rernu, prethodno ugrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta.
Ispečene kifle pokriti krpom da odstoje 10 minuta a onda ih jos tople uvaljati u prah šećer ili ih samo posuti odozgo.
Napomene
Ovo su prave pamuk kifle, mekane, ukusne i lake za pravljenje. Sasvim sigurno su mekane i isto tako ukusne i sutradan, samo je potrebno prekriti ih folijom ili ubaciti u kesu da se ne osuše. Vredne su svake muke, ako se mukom uopšte može nazvati spremanje hrane. Krenite na posao.Poslovica za danas:-"Oni koji žele nešto naučiti nikad nisu bez posla."-