Keksići iz kalupa

Keksići iz kalupa

Ukupno vreme2 hrs
Keyword: keks, kalup,

Sastojci

  • 250 gr putera ili margarina
  • 3 komada jaja
  • 2 šolje šećera kristal
  • 2 kesice vanile
  • 800 gr mekog brašna
  • 2-3 kašike džema

Uputstvo

  • Umesiti glatko testo od gore navedenih sastojaka. Testo staviti u kesu ili foliju i ostaviti na sat, dva u frižider.
  • Kada se testo ohladi, ubaciti u špric za keks i na pleh, prekriven pek papirom, istiskivati keks. Menjati oblike na špricu po želji.
  • Keks peći na 180*C oko 10-15 minuta. Na još vruće keksiće stavljati po malo džema na sredinu.

Napomene

Keksiće možete dekorisati na razne načine, recimo, polovinu keksa umočite u glazuru od bele ili crne čokolade pa u kokos, orahe i slično a možete jednostavno da ih uvaljate u prah šećer. Pustite mašti na volju.
Poslovica za danas:
-“ Mašta je važnija od znanja.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.