Čokoladna torta sa malinama
Sastojci
Kora:
- 7 komada jaja
- 7 kašika šećera kristal
- 6 kašika brašna mekog
- 2 kašike kakaa
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 4 komada jaja
- 250 gr šećera u prahu
- 1 kašika brašna mekog
- 250 gr čokolade za kuvanje
- 200 gr putera ili margarina
- 300 gr malina
Glazura:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Uputstvo
Fil:
- Penasto umutiti jaja sa šećerom i brašnom i skuvati na pari. Pri kraju dodati čokoladu za kuvanje i puter pa sve zajedno umutiti dobro mikserom. Ostaviti da se ohladi.
- Dok se fil hladi, umutiti sastojke za koru. Po dobro proverenom receptu, prvo umutiti belanca, dodati šećer i opet mutiti, zatim dodati žumanca i umutiti sve zajedno mikserom. Sada dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa varjačom polako izmešati.
- Koru izručiti u okrugli pleh prečnika 24 cm i peći. Čačkalicom proveriti kad je kora pečena. Ohlađenu koru preseći na pola, tako da se dobiju dve okrugle kore.
- Tortu filovati u kalupu na sledeći način: kora, tanak sloj fila, polovina malina, polovina fila, kora pa opet isti redosled. Ostaviti da prenoći u kalupu. Sutradan izvaditi iz kalupa i staviti glazuru od čokolade.
Napomene
U receptu sam navela glazuru od čokolade jer je po originalnom receptu tako, ali to vas ne sprečava da probate sa šlagom ili nekom drugom varijantom, to već zavisi od vašeg ukusa. Ono što sigurno znam, a to je da će vam se torta bez izuzetka dopasti jer je PREUKUSNA. Dosta je bilo priče, vreme je da zasučete rukave.
Poslovica za danas:
-“ Gde je mnogo priče malo je rada.“-
Lajkujte nas: