Uzeti malo veću tepsiju, u koju može da se složi 4 reda po 5 komada keksa. Ja sam koristila obruč na podešavanje, pa sam kolač pravila na plastičnom platou. Keks nije potrebno prethodno natapati u mleko.
Umutiti belanca u čvrst sneg i ostaviti sa strane. Od litar mleka odvojiti malo, pa u njega sipati šećer, griz i vanilu i izmešati, a ostatak mleka staviti da provri. Kada je mleko provrilo, sipati umućenu smesu i skuvati griz do kraja.
U skuvan i vruć griz, dodati umućena belanca pa sve dobro izmiksati. Ovako spremljen fil odmah izručiti preko složenog keksa, lepo razmazati i ostaviti da se hladi.
Umutiti penasto žumanca sa šećerom. Od litar mleka odvojiti malo i sipati u umućena žumanca, pa dodati dve kesice pudinga i sve dobro izmešati, a ostatak mleka staviti da provri. Kada je mleko provrilo, sipati umućenu smesu i skuvati puding.
Vruć puding preliti preko fila od griza i lepo ga rasporediti. Preko žutog fila, odmah složiti keks, takođe u 4 reda po 5 komada keksa. Ovako složen kolač ostaviti da se potpuno ohladi.
Na kraju umutiti šlag, premazati preko kolača, pa kolač ukrasiti po želji.
Ohlađen kolač iseći na kocke i poslužiti.