Prvo skuvati agdu ili sirup. Staviti u šerpu šećer i vodu i pustiti da provri. Kada provri, dodati vanilu i limunov sok, promešati i skinuti sa ringle. Ostaviti agdu da se ohladi.
U posudu sipati mlevene orahe, šećer i izrendanu limunovu koru i dobro izmešati.
Puter prebaciti u manju šerpicu i istopiti ga.
Sada kore za pitu odvojiti u grupe po 5 listova. Dobijete otprilike 4 grupe po 5 kora.
Uzeti jednu grupu od 5 kora, od koga ćete saviti jedan rolat. Dakle, stavite na radnu površinu jednu koru, pa je premazati istopljenim puterom. Preko cele kore posuti jednu šaku mlevenih oraha. Sada uzeti drugu koru i staviti je preko prve kore, ali tako da je za 2 cm spustite niže od prve.
Drugu koru takođe premazati puterom i posuti orasima, pa pokriti trećom korom, koju takođe spustimo malo niže od prethodne. Isto uraditi sa ostalim korama.
Kada smo svih pet kora premazali puterom i posuli orasima, polako i pažljivo saviti kore u rolat. Rolat seći na delove, debljine jednog prsta, pa polagati u malo veću, okruglu i podmazanu tepsiju.
Kada ste potrošili sve kore i napunili tespiju ružicama, preliti ih preostalim puterom i peći na 200*C oko pola sata.
Pečenu baklavu odmah preliti ohlađenom agdom i pustiti da se potpuno ohladi i upije sirup.
Poslužiti uz kaficu.