Ispeći koru od lisnatog testa na uobičajen način. Ukoliko testo nije rastanjeno, rastanjiti ga oklagijom na dimenzije 30x40 cm. Ispečenu koru izvaditi iz rerne, posuti celu šećerom u prahu i vratiti u rernu na 5-6 minuta, da se šećer karamelizuje. Ostaviti koru da se ohladi.
Umutiti jaje, šećer, vanilu, malo mleka i griz. Ostatak mleka staviti da provri, pa dodati umućenu smesu i skuvati griz do kraja, dok se ne zgusne. Potrebno je 3-4 minuta kuvanja otprilike. Skuvan fil ostaviti da se ohladi.
Kada se fil ohladio, dodati puter ili margarin u dobro sve izmiksati.
Ispečenu koru iseći na dimenzije 20x30 cm i staviti u odgovarajući pleh. Preko kore rasporediti spremljen fil.
Ostatke od kore staviti u plastičnu kesu i izmrviti. Ovim mrvicama posuti ceo kolač i ostaviti ga da se potpuno ohladi i stegne.
Ohlađen kolač iseći i poslužiti.
Napomene
Jedan veoma brz, lagan i preukusan kolač. Ova slatka korica, od karamelizovanog lisnatog testa, daje mu posebnu slast i aromu. Naravno, umesto lisnatog testa, uvek možete iskoristiti keks kao podlogu, ukoliko nemate vremena za pečenje kore.Poslovica za danas:-" Sreća je nešto što sami stvarate. Zapamtite to."-