Umutiti puter, šećer i orahe. U umućeno dodati sneg od belanaca, sve polako izmešati varjačom i na kraju dodati brašno pa opet polako izmešati dok se smesa ne ujednači.
Smesu izručiti u podmazan pleh i ubaciti u zagrejanu rernu.
Kada je skoro pečena, izvaditi iz rerne i preko sipati prvi fil (umućena žumanca sa šećerom)
Pleh vratiti u rernu i ispeći kolač do kraja tj. samo da se fil od žumanaca malo prosuši i uhvati koricu po vrhu.
Preko ispečenog i ohlađenog kolača premazati drugi fil, napravljen tako što ćete orahe i šećer popariti vrelim mlekom i u to dodati puter pa sve lepo izmešati da se sjedini. Vrelo mleko sipati po malo u šećer i orahe da se ne bi previše razredio fil. Ako nije potrebno, ne sipati svih 100ml mleka.
Gotov kolač posuti mlevenim orasima, seći na štanglice kao ja, ili modlom za polumesece i poslužiti.
Napomene
Ovakvu harmoniju ukusa u ustima ćete retko osetiti. Prelep kolač, nezaobilazan na slavskoj trpezi, a sasvim sigurno prvi nestaje sa tacne među masom ostalih kolača. Mogu vam reći i to da odlično ide uz čašu dobrog, crnog vina.Poslovica za danas:-" Vinograd ne ište molitve već motike."-