Izabrati manje komade šampinjona. Ja sam kupila braon šampinjone, ali samo zato što su bili manji, inače druge razlike nema.
Šampinjone dobro oprati i cele ubaciti u pliću šerpu ili dublji tiganj.
Dodati ulje i vodu, poklopiti i dinstati na tihoj vatri, desetak minuta.
Zatim dodati crni luk iseckan na rebarca, i obe paprike, takođe iseckane na trakice. Odmah dodati puter, izmešati, poklopiti i nastaviti sa dinstanjem. Povremeno promešati.
Kada je sva voda isparila, dodati alevu papriku, so, biber i začin c, izmešati i ostaviti još par minuta da se proprži.
Poslužiti vruće, kao prilog uz meso ili kao glavno jelo ukoliko niste ljubitelj mesa.
Napomene
Po originalnom receptu, uz papriku i luk, dodaje se i svež paradajz, iseckan na kriške. Ja sam to izostavila, ne znam zbog čega, ali činilo mi se da je sve ovo, gore navedeno, sasvim dovoljno. I bila sam u pravu. Naravno, vi odlučite i uradite po svom ukusu.Poslovica za danas:-"Nikada ne možeš planirati budućnost preko prošlosti."-