250gr3-4 vrste suvog voća, krupno iseckanogkajsije,grožđe,smokve,šljive,urme...itd
Uputstvo
Umutiti dobro jaja sa medom. Dodati cimet, brašno i prašak za pecivo, pa još jednom sve umutiti, da se smesa ujednači.
Na kraju dodati orašaste plodove, kandirano i suvo voće, pa varjačom sve lepo izmešati.
Izručiti smesu u kalup za komisbrot ili za kuglof, svejedno je, i peći 50-60 minuta na 160*C.
Pečeni komisbrot obilato posuti šećerom u prahu, ostaviti da se ohladi, a zatim seći po potrebi i služiti. Ostatak držati uvijen u foliju ili u plastičnoj posudi sa poklopcem.
Napomene
Kod mene u kući, komisbrot je uvek dobro došao. Odlično ide uz popodnevnu kafu ili čaj, može zaista dugo da stoji, i što duže stoji to je sve lepši i ukusniji. Napravite ga jednom nedeljno i mirni ste cele sedmice, a ni gosti ne mogu da vas iznenade.Poslovica za danas:-"Ne izgubi strpljenje ni onda kad izgleda da je sve otišlo."