Komisbrot sa medom

Komisbrot sa medom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Hleb, Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: komsibrot, suvo, voće, badem,orasi,med

Sastojci

  • 4 cela jajeta
  • 150 gr meda
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 200 gr brašna
  • 150 gr krupno iseckanih oraha, badema ili lešnika
  • 100 gr iseckanog kandiranog voća po izboru
  • 250 gr 3-4 vrste suvog voća, krupno iseckanog kajsije,grožđe,smokve,šljive,urme…itd

Uputstvo

  • Umutiti dobro jaja sa medom. Dodati cimet, brašno i prašak za pecivo, pa još jednom sve umutiti, da se smesa ujednači.
  • Na kraju dodati orašaste plodove, kandirano i suvo voće, pa varjačom sve lepo izmešati.
  • Izručiti smesu u kalup za komisbrot ili za kuglof, svejedno je, i peći 50-60 minuta na 160*C.
  • Pečeni komisbrot obilato posuti šećerom u prahu, ostaviti da se ohladi, a zatim seći po potrebi i služiti. Ostatak držati uvijen u foliju ili u plastičnoj posudi sa poklopcem.

Napomene

Kod mene u kući, komisbrot je uvek dobro došao. Odlično ide uz popodnevnu kafu ili čaj, može zaista dugo da stoji, i što duže stoji to je sve lepši i ukusniji. Napravite ga jednom nedeljno i mirni ste cele sedmice, a ni gosti ne mogu da vas iznenade.
Poslovica za danas:
-„Ne izgubi strpljenje ni onda kad izgleda da je sve otišlo.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here