U mlako mleko dodati šećer i kvasac, izmešati i ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Dodati zatim ostale sastojke i umesiti fino, glatko testo.
Testo odmah podeliti na 4 dela, pa od svakog formirati jufku.
Oklagijom razviti jufku u krug, debljine pola malog prsta. Dobijeni krug iseći na 8 jednakih trouglova, na svaki staviti kašičicu džema ili krema i uviti u kiflicu.
Kiflice ređati u pleh, pokriti krpom i ostaviti pola sata, da malo odstoje, dok se rerna zagreje. Premazati kiflice umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko 20 minuta.
Vruće kiflice posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Napomene
Fantastične i brze slatke kiflice. E skoro nisam nešto brže napravila, a da je podjednako tako dobro i ukusno, kao one, za koje treba izdvojiti malo više vremena. Probajte obavezno, od srca preporučujem.Poslovica za danas:-"Teško je sobu zagrejati obećanim drvima."-