Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo rastanjiti između dva pek papira, debljine 5mm i u oblik velikog pleha od rerne. Rastanjeno testo prebaciti u pleh i premazati džemom od kajsija. Ostaviti sa strane, pa spremiti fil.
Fil:
U šerpicu staviti mleko, šećer i puter, pa na tihoj vatri otopiti smesu. Kada smesa provri, dodati orahe i lešnike i sve dobro izmešati. Fil izručiti preko premazanog testa i polako špatulom, rasporedti fil preko cele površine testa. Sada je kolač spreman za pečenje.
Kolač peći na 180*C oko 20 minuta. Ispečen kolač ostaviti da se potpuno ohladi.
Kada je kolač ohlađen, iseći ga na trouglove. Posebno rastopiti čokoladu i ulje, pa vrhove trouglova umakati u čokoladu i ređati na rešetku da se čokolada ohladi i stegne.
Kada se čokolada stegne, složiti kolač na tacnu i poslužiti.
Napomene
Koliko je ovaj kolač lep i ukusan ne možete ni da zamislite. A posebna je priča, koliko ga je jednostavno napraviti. Bukvalno se napravi za pola sata, a što se čokolade tiče, možete da kombinujete kako hoćete...možete samo pola trougla da umočite u čokoladu, ili duž sve tri ivice, ili samo ćoškiće, birajte kako vam lakše, ne možete pogrešiti.Poslovica za danas:-"Jezik laže, srce istinu kaže."-