Umesiti testo od gore navednih sastojaka.
Testo rastanjti skroz tanko, otprilike na 2-3 mm. Modlom vaditi lincere, tako što ćete vaditi isti broj punih krugova od testa za dno i šupljih krugova za gornji deo keksa. Za ovaj keks postoje specijalne modle. Ukoliko nemate takvu modlu, možete keks vaditi čašom. Polovinu od izvađenih krugova ostavite cele, a od druge polovine, na svakom krugu u sredini napravite jednu ili više rupica, nekom manjom alternativnom modlicom, recimo slamčicom za sok.
Ređati kekse u pleh, obložen papirom za pečenje i peći na 180*C oko 10-12 minuta.
Kada se ohlade, gornje, šuplje delove keksa, posuti šećerom u prahu, pre filovanja. Sada donji deo premazati debljim slojem džema, pa poklopiti gornjim delom i polako slepiti, tako da malo džema prođe kroz rupicu na poklopcu.. Na taj način će keks biti posut šećerom u prahu, a džem će ostati vidljiv kroz rupice na gornjem delu keksa.
Za ovaj keks važi pravilo, da što duže stoji, sve je ukusniji i prhkiji.