Mutiti žumanca sa šećerom u prahu, dok smesa ne postane gusta i svetla. Posebno umutiti puter sobne temperature, zatim dodati prethodno umućenu smesu i sve dobro izmiksati. U ovu smesu dodati skuvan i ohlađen fil i još jednom sve dobro izmiksati.
Od fila odvojiti jednu trećinu, pa u to dodati mlevene orahe i dobro izmešati. U drugi, veći deo, odnosno u 2/3 fila, dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Tako smo dobili dva fila, jedan sa orasima i jedan čokoladni.
Posebno umutiti krem šlag od vanile sa mlekom ili kisleom vodom. Sva tri fila ostaviti u frižider, da se dobro ohlade i stegnu.
Tortu filovati na sledeći način: Staviti dve kore jednu pored druge, pa jednu premazati šlag kremom, a drugu premazati filom od čokolade. Sada koru, koja je premazana čokoladnim filom, prevrnuti preko kore sa krem šlagom, tako da na korici prvo bude šlag krem, a preko njega fil od čokolade. Zatim, tu koru, koju ste prevrnuli na šlag krem, premazati šlag kremom, a treću koru premazati filom od mlevenih oraha, pa takođe prevrnuti preko šlag krema.
Preko treće kore možete premazati prvo šlag krem, a preko fil od čokolade. Međutim, ako vam je problem da preko šlaga premažete fil, možete celu tortu premazati filom od čokolade i ukrasiti po želji.
Moram da dodam par napomena: Prvo torta je fantastičnog ukusa. Sočna, kremasta, korice se tako reći i ne osećaju, i što se ukusa tiče, može da se nađe na samom vrhu, među top 10. Što se samog čina pravljenja tiče, to je čista klasika. Ispečete korice, skuvate i umutite filove i to je to.
Ali, kada slaganje, odnosno filovanje torte dođe na red, e tu dolazi do malog problema. Malo je teže prevrtati nafilovanu koricu preko druge, takođe nafilovane. Drugo, fila od ove mere izađe baš dosta, tako da i na korice morate da nanesete dosta fila, što dodatno otežava stvar pri prevrtanju korice. Moj utisak je da nešto fali i da bi nešto trebalo da se promeni i to baš u filu, kako bi fil bio malo čvršći i kako bi se torta mogla lakše filovati, ali i seći.
Recept za ovu tortu sam našla na internetu, i ima je na više različitih blogova, međutim, na svim blogovima je ista slika i isti recept, tako da nisam mogla pronaći ko je u stvari pravi vlasnik ovog recepta. Sasvim sigurno ću je ponovo napraviti, ali u izmenjenom sastavu. Prvo, torta je preukusna i zaslužuje da se češće nađe na trpezi, a drugo, ova torta mi je pravi izazov, dok ne bude savršena, neću se zaustaviti.