Mikserom dobro umutiti jaja sa šećerom i skuvati na pari. Pri kraju, dodati čokoladu i mešati, da se čokolada potpuno istopi i smesa postane ujednačena.
Fil pokriti providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Za to vreme ispeći koru.
Kora:
Umutiti penasto jaje i šećer. Dodati sve ostale sastojke i još jednom sve izmiksati.
Pleh dimenzija 20 x 30 cm, ili okrugli prečnika 26 cm, obložiti papirom za pečenje.
Smesu izručiti u pleh. Preko smese rasporediti šumsko voće i peći koru na 200*C, oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je kolač ispečen.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi. U slučaju da je voće spalo na dno kore, prevrnite koru na tacnu, tako da voće dođe sa gornje strane i ostavite da se kora ohladi.
Umutiti penasto puter, pa dodavati malo po malo ohlađenog fila i sve dobro izmiksati.
Ohlađenu koru premazati umućenim filom i ukrasiti po želji. Preko kolača možete preliti čokoladnu glazuru, premazati ga umućenim šlagom, premazati ganach kremom ili jednostavno narendati čokoladu preko celog kolača.
Ostaviti kolač da se ohladi, iseći i poslužiti.
Napomene
Osnovna verzija ovog kolača je sa višnjama. E sad, ja lično uopšte ne volim kombinaciju višanja i čokolade, tako da sam se odlučila za drugu varijantu. Iskreno, najviše volim kombinaciju malina-čokolada, ali da se ne bih previše često ponavljala, reših da iskoristim šumsko voće. Reših i ne pogreših, jer ovo je jedna prava ljubavna priča, između čokolade i šumskog voća, sa srećnim krajem. Poslovica za danas:-"Ako priroda hoće desno, ne idi levo."-