Za ovu tortu, peku se 4 korice, pa obzirom na to, da biste skratili vreme pečenja korica i da ne bi mutili i pekli jednu po jednu, najbolje je da korice pečete u velikom plehu od rerne, koji je dimenzija 30 x 40 cm, pa pečenu koru presečete na pola i dobijete dve korice dimenzija 20 x 30 cm. U tom slučaju, navedene sastojke podelite na pola i mutite iz dva puta.
Ukoliko hoćete okruglu tortu, kore pecite u okruglom plehu prečnika 26 cm.
Dakle umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati mlevene lešnike i polako, ručno izmešati smesu. Peći na 150*C oko 35-40 minuta.
I fil:
Od izmerene količine mleka odvojiti malo i umutiti sa žumancima, šećerom i brašnom. Ostatak mleka staviti na ringlu da provri. Kada provri, dodati umućenu smesu i skuvati fil do kraja. U vruć fil dodati belu čokoladu, pa izmešati da se čokolada istopi. Fil pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, dodati ohlađen fil i sve dobro izmiksati. Prvi fil je gotov.
II fil:
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodati kiselu pavlaku i još jednom sve umutiti, da se pavlake sjedine.
Tortu filovati na sledeći način: Kora, žuti fil, beli fil, posuti malo mlevenih lešnika, pa opet kora i tako redom...na kraju tortu premazati žutim filom, ukrasiti šlagom i mlevenim lešnicima.
Napomene
Napravih ovu tortu za rođendan jednoj maloj devojčici. Ja lično, nisam probala tortu, ali gosti sa rođendana su bili oduševljeni. U svakom slučaju, prvom prilikom ću je napraviti za neki svoj godet, kako bih je probala i ocenila svojom ocenom.Poslovica za danas:-"Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio."-