Sastaviti mleko i šećer i staviti da provri. Zatim preliti preko mlevenih oraha, dodati vanilin šećer i dobro izmešati. Ostaviti da se popareni orasi potpuno ohlade.
Posebno umutiti puter mikserom, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Sve dobro izmikstati.
Ovim filom premazivati rozen korice između, a poslednju koru ostaviti nenafilovanu.
Složenu tortu, opteretiti nečim i ostaviti u frižider do sutradan.
U šećer u prahu dodati limunov sok, malo izmešati, pa polako, malo po malo, dodavati vodu, sve vreme mešajući kašikom. Kada masa postane žitka, dodati malo prehrambene boje, još jednom izmešati i preliti preko složene torte, koja je prenoćila u frižideru.
Glazuru lepo razmazati preko cele površine gornje kore i ostaviti da se glazura stegne.
Tortu seći na kockice ili štangilce po potrebi, a ostatak pokriti pažljivo folijom ili poklopiti zvonom za tortu, da se ne bi sušila.