Odvojiti 200 gr susama, ispeći ga u suvom tiganju i ostaviti da se ohladi. Zatim sastaviti sa nepečenim susamom i samleti sve zajedno.
Sastaviti mleveni susam, mlevene orahe, mleveni plazma keks i šećer, i dobro sve izmešati, da se suvi sastojci potpuno sjedine. Fil je gotov.
U šerpici istopiti margarin, dodati ulje i izmešati. Ovom smesom premazivati svaku koru.
Jednu koru odvojiti sa strane, za pokrivanje pite. Podmazati pleh sa malo ulja. Staviti na dno jednu koru, premazati je mešavinom ulja i margarina, staviti drugu koru, takođe premazati, stavit treću koru, premazati, pa posuti sa 3 kašike fila. Zatim ređati dalje po dve kore, svaku premazati, a na svaku drugu posipati 3 kašike fila. Završiti sa dve kore, koje takođe premažete između.
Pitu sada iseći oštrim nožem, na kocke ili trouglove, premazati preostalom mešavinom margarina i ulja, pa pokriti korom koju ste ostavili sa strane.
Peći na 180*C oko 40 minuta. Skinuti koru, kojom ste pokrili pitu, pa vruću preliti hladnim sirupom i ostaviti da se potpuno ohladi i upije.
Iseći po tragovima i poslužiti uz kaficu.