Odvojiti belanca od žumanaca. U belanca dodati prstohvat soli i umutiti u čvrst sneg, pa ostaviti sa strane.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom u penastu, svetlu smesu. Dodati mlaku vodu, vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i kakao, pa sve dobro izmiksati. Na kraju dodati sneg od belanaca, pa polako, ručno izmešati smesu, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u veliki pleh od rerne, obložen papirom za pečenje, pa ravnomerno razmazati preko celog pleha. Peći koru na 200*C oko 10-15 minuta, proveriti čačkalicom, da li je kora ispečena.
Pečenu koru izvaditi iz pleha, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Kada se fil ohladio, izmiksati ga dobro mikserom, da se dobije lep kremast fil.
Ohlađenu koru premazati umućenim filom, pa složiti cele banane po široj ivici, sa obe strane kore.
Koru zatim, sa obe strane uviti u rolat do polovine, pa preseći koru po sredini, tako da ostanu dva rolata.
Rolate polako i pažljivo uviti da budu pravilni, pa ih zamotati u papir za pečenje i staviti u frižider da odstoje par sati.
Kada su se rolati potpuno ohladili i stegli, izvaditi iz frižidera, skinuti papir i iseći na manje delove, po vašoj želji.
Napraviti glazuru, tako što se čokolada za kuvanje i ulje otope na tihoj vatri. Svaki deo isečenog rolata ubaciti u glazuru, okrenuti ih da se sa svih strana oblože glazurom, vaditi i stavljati na papir za pečenje.
Kada se glazura stegne, ukrasiti otopljenom belom ili mlečnom čokoladom, tako što se u tankim mlazevima poprska malo preko cele glazure. To je to.
Možda nisu savršenog oblika, ali su zato, potpuno savršenog ukusa.