Keyword: lisnato, testo,slano, doručak,večera,šunka,kečap,kačkavalj, sir
Uputstvo
Za ove štapiće ne moram da pišem sastojke i količinu. Jednostavno upotrebite, ono što imate u kući i u frižideru.
Lisnato testo, ukoliko nije rastanjeno, rastanjiti na debljinu oko 5 mm, i u oblik pravougaonika.
Jednu polovinu premazati kečapom, posuti izrendanim kačkavaljem, pa preklopiti drugom polovinom testa. Blago rukama pritisnuti ili preći malo oklagijom, da bi se testo lepše slepilo.
Ovako nafilovano, seći na trake dužine oko 10 cm i širine oko 2 cm. Svaku traku uzeti rukama za oba kraja, pa krajeve uvrnuti u kontra smeru dvaputa i ređati u pleh.
Štapiće premazati umućenim jajetom, posuti susamom, makom ili kimom i peći na 200*C oko 15-20 minuta.
Poslužiti tople.
Napomene
Kao što rekoh, štapiće filujte onim šta imate u frižideru, možete da izmrvite običan sir ili kačkavalj, možete da ih obogatite sa malo šunke ili neke kobasice, ili da sameljete čvarke i premažete tom smesom testo...ma stvarno, mogućnosti su razne i mnogobrojne, a sve zavisi od vašeg ukusa i šta najviše volite. Prosti, ukusni i brzi...lisnati slani štapići.Poslovica za danas:-"Ko nema stida, ne brine ga sramota."-