Lisnati štapići
Uputstvo
- Za ove štapiće ne moram da pišem sastojke i količinu. Jednostavno upotrebite, ono što imate u kući i u frižideru.
- Lisnato testo, ukoliko nije rastanjeno, rastanjiti na debljinu oko 5 mm, i u oblik pravougaonika.
- Jednu polovinu premazati kečapom, posuti izrendanim kačkavaljem, pa preklopiti drugom polovinom testa. Blago rukama pritisnuti ili preći malo oklagijom, da bi se testo lepše slepilo.
- Ovako nafilovano, seći na trake dužine oko 10 cm i širine oko 2 cm. Svaku traku uzeti rukama za oba kraja, pa krajeve uvrnuti u kontra smeru dvaputa i ređati u pleh.
- Štapiće premazati umućenim jajetom, posuti susamom, makom ili kimom i peći na 200*C oko 15-20 minuta.
- Poslužiti tople.
Napomene
Kao što rekoh, štapiće filujte onim šta imate u frižideru, možete da izmrvite običan sir ili kačkavalj, možete da ih obogatite sa malo šunke ili neke kobasice, ili da sameljete čvarke i premažete tom smesom testo…ma stvarno, mogućnosti su razne i mnogobrojne, a sve zavisi od vašeg ukusa i šta najviše volite. Prosti, ukusni i brzi…lisnati slani štapići.
Poslovica za danas:
-„Ko nema stida, ne brine ga sramota.“-
Lajkujte nas: