so, biber, origano, mešavina italijanskih začina, kečap
Uputstvo
Šampinjone iseckati sitno. Posoliti i pobiberiti. Ostaviti 15 minuta da odstoje.
Baget preseći na pola, po dužini, pa svaku polovinu popreko na pola. Izvaditi im sredinu i izdubiti ih.
U činiju staviti puter, pa u njega izrendati beli luk i dobro promešati. Ovom mešavinom namazati izdubljeni deo bageta.
U šampinjone dodati polovinu izrendanog kačkavalja, pa izmešati.
Premazane bagete napuniti mešavinom šampinjona i kačkavalja. Preko svakog sendviča rasporediti drugu polovinu izrendanog kačkavalja i posuti začinom po izboru (origano, bosiljak ili nekom mešavinom začina)
Sendviče poređati na pleh i peći 10 minuta na 200*C.
Gotove sendviče ukrasiti kečapom i poslužiti.
Napomene
Ovo je idealno rešenje za jednu veoma ukusnu i mirišljavu večeru. Možete je poslužiti i iznendanim gostima. Brzo i lako se naprave, kombinacije su razne, tako da šampinjone možete zameniti nekim svežim sirom ili šunkom, a začine odaberite sami, prema vašem ukusu. Poslovica za danas:-" Izreke su ukras govora. "-