Topli mediteranski sendviči

Topli mediteranski sendviči

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Doručak, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: sendvič, kečap, topli, stari, hleb, kifla, šampinjoni

Sastojci

  • 1 baget
  • 200 gr šampinjona
  • 4 kašičice putera ili margarina
  • 1-2 čena belog luka
  • 100 gr kačkavalja ili nekog drugog sira izrendanog
  • so, biber, origano, mešavina italijanskih začina, kečap

Uputstvo

  • Šampinjone iseckati sitno. Posoliti i pobiberiti. Ostaviti 15 minuta da odstoje.
  • Baget preseći na pola, po dužini, pa svaku polovinu popreko na pola. Izvaditi im sredinu i izdubiti ih.
  • U činiju staviti puter, pa u njega izrendati beli luk i dobro promešati. Ovom mešavinom namazati izdubljeni deo bageta.
  • U šampinjone dodati polovinu izrendanog kačkavalja, pa izmešati.
  • Premazane bagete napuniti mešavinom šampinjona i kačkavalja. Preko svakog sendviča rasporediti drugu polovinu izrendanog kačkavalja i posuti začinom po izboru (origano, bosiljak ili nekom mešavinom začina)
  • Sendviče poređati na pleh i peći 10 minuta na 200*C.
  • Gotove sendviče ukrasiti kečapom i poslužiti.

Napomene

Ovo je idealno rešenje za jednu veoma ukusnu i mirišljavu večeru. Možete je poslužiti i iznendanim gostima. Brzo i lako se naprave, kombinacije su razne, tako da šampinjone možete zameniti nekim svežim sirom ili šunkom, a začine odaberite sami, prema vašem ukusu. 
Poslovica za danas:
-“ Izreke su ukras govora. „-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.