U posudi pomešati mleveni plazma keks i bademe. U to dodati istopljen puter i izmešati. Na kraju dodavati mleko, malo po malo i mesiti smesu rukom. Ja sam sipala 10 kašika mleka i čini mi se da je bilo malo, jer je kora, kada se ohladila, prilično stegla.
Umešenu koru rastanjiti u okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 22-24 cm. Ostaviti u frižider da se rashladi, dok spremate fil.
Sipati slatku pavlaku u vanglicu i umutiti mikserom.
Belu čokoladu istopiti.
Posebno umutiti krem sir i šećer u prahu. Dodati belu čokoladu, listiće od badema i kokos, pa kratko izmiksati.
Na kraju dodati umućenu slatku pavlaku i dobro izmešati špatulom.
Umućen fil sipati preko kore i poravnati. Vratiti u frižider.
Slatku pavlaku sipati u manju šerpicu i zagrejati do vrenja. Skloniti sa ringle, pa dodati belu čokoladu, izlomljenu na kockice i mešati da se smesa sjedini. Ujednačenu smesu preliti preko fila i tortu odložiti u frižider, da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Kada je torta odstajala, skinuti obruč od kalupa, pa kokosom ukrasiti tortu okolo i odozgo.
Iseći na parčad i poslužiti.