Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da naraste i duplira se.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela.
Od izmerenih 125 gr margarina, odvojiti 25-30 gr i istopiti.
Uzeti jedan deo, rastanjiti oklagijom u krug što tanje, pa premazati polovinom istopljenog margarina.
Krug iseći na 16 delova. Na svaki deo staviti po parče sira ili malo džema i uviti u kiflicu. Isto uraditi i sa drugim delom testa.
Kiflice ređati u pleh i ostaviti ih pola sata da narastu.
Kada su narasle, kiflice premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostatak margarina iseći na manje parčiće i poslagati preko kiflica.
Kiflice peći na 200*C oko 20 - 30 minuta, zavisno od rerne.
Pokriti ih krpom i ostaviti desetak minuta, a zatim poslužiti.
Ukoliko ste napravili slatke kiflice, pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Ja radim ovako: Umesim duplu meru, pa podelim na 4 dela. Dva dela nafilujem sirom i složim u jedan pleh, a od druga dva dela savijam prazne kiflice i složim u drugi pleh i pečem. Prazne kiflice napunim džemom ili kremom pomoću šprica i pospem ih šećerom u prahu. Na taj način dobijem 32 slane kiflice i 32 slatke kiflice...i svi zadovoljni.
Napomene
Evo ga još jedan, po ko zna koji po redu, recept za kiflice. Ne znam šta bih rekla, a da se ne ponavljam, jednostavno su fantastične, mekane kao pamuk, ostanu i sutradan iste...itd. Meni lično, sviđa se to, što mogu da napravim duplu meru i da dobijem i slane i slatke kiflice, te tako udovoljim svima.Poslovica za danas:-" Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluvim."-