Pamuk kifle

Pamuk kifle

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: kiflice, slane, slatke, sir, džem,mekane, pamuk,doručak, večera

Sastojci

Testo:

  • 250 ml mleka toplog
  • 150 ml ulja
  • 1 celo jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • 550-600 gr brašna mekog

Ostalo:

  • 1 celo jaje za premazivanje
  • 125 gr margarina
  • sir ili džem za filovanje

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da naraste i duplira se.
  • Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela.
  • Od izmerenih 125 gr margarina, odvojiti 25-30 gr i istopiti.
  • Uzeti jedan deo, rastanjiti oklagijom u krug što tanje, pa premazati polovinom istopljenog margarina.
  • Krug iseći na 16 delova. Na svaki deo staviti po parče sira ili malo džema i uviti u kiflicu. Isto uraditi i sa drugim delom testa.
  • Kiflice ređati u pleh i ostaviti ih pola sata da narastu.
  • Kada su narasle, kiflice premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostatak margarina iseći na manje parčiće i poslagati preko kiflica.
  • Kiflice peći na 200*C oko 20 – 30 minuta, zavisno od rerne.
  • Pokriti ih krpom i ostaviti desetak minuta, a zatim poslužiti.
  • Ukoliko ste napravili slatke kiflice, pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
  • Ja radim ovako: Umesim duplu meru, pa podelim na 4 dela. Dva dela nafilujem sirom i složim u jedan pleh, a od druga dva dela savijam prazne kiflice i složim u drugi pleh i pečem. Prazne kiflice napunim džemom ili kremom pomoću šprica i pospem ih šećerom u prahu. Na taj način dobijem 32 slane kiflice i 32 slatke kiflice…i svi zadovoljni.

Napomene

Evo ga još jedan, po ko zna koji po redu, recept za kiflice. Ne znam šta bih rekla, a da se ne ponavljam, jednostavno su fantastične, mekane kao pamuk, ostanu i sutradan iste…itd. Meni lično, sviđa se to, što mogu da napravim duplu meru i da dobijem i slane i slatke kiflice, te tako udovoljim svima.
Poslovica za danas:
-“ Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluvim.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here