Prvo skuvati agdu, odnosno preliv za koru. Staviti šećer i vodu da provri, pa kuvati jedan minut od kada počne da vri. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati sve ostale sastojke, još jednom izmiksati i smesu izručiti u okrugli pleh, na rasklapanje, prečnika 26 cm.
Koru peći na 180*C oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je kora pečena.
Vruću koru preliti ohlađenim prelivom i ostaviti da se hladi.
U šerpicu sipati slatku pavlaku, dodati čokoladu i staviti na ringlu da se zajedno zagreva, sve vreme mešajući. Skinuti sa ringle pre nego što provri, dodati želatin, spremljen po uputstvu sa kesice, sve dobro izmešati i ostaviti desetak minuta da se malo prohladi.
Za to vreme, jagode oprati, odstraniti im peteljke i svaku prepoloviti. Jagode složiti preko cele kore i po obodu pleha, isečenom stranom do pleha.
Sada preko jagoda preliti fil, ostaviti tortu da se ohladi, pa je premestiti u frižider, najbolje preko noći ili najmanje na 2-3 sata.
Kada se torta ohladila i stegla, skinuti kalup i ukrasiti šlagom.
Iseći na kriške i poslužiti.
Jedna mala napomena: Pečenu koru, pre nego što prelijete sirupom, potrebno je, da je izvadite iz kalupa i ceo kalup obložite providnom folijom, tako da sirup i fil, koji je prilično tečan, ne bi iscurili iz kalupa.