Umesiti testo od gore pripremljenih sastojaka.
U šerpici ugrejati mast i puter dok se ne rastope i promešati da se sjedine. Obavezno koristiti mast i puter (margarin), ni slučajno jedno od ova dva zameniti uljem.
Testo odmah rasklagijati i čašom vaditi pogačice od testa.
Svaku pogačicu umočiti u rastopljen puter i mast i ređati u okrugli pleh prečnika 28 cm.
Pogačice ređati u krug do zida pleha, tako što će svaka da preklopi do pola onu prethodnu. Kada čašom povadite sve pogačice, onaj ostatak testa blago zgužvajte, uvaljajte u ostatak mešavine masti i putera i ubacite u sredinu tepsije.
Pogaču na kraju premažite umućenim žumancetom i pospite susamom po pogačicama a u sredini kimom ili lanom. Pogaču peći na 180*C oko 40 minuta.
Ja sam umesto pleha koristila šerpu prečnika 28 cm jer su tepsije uglavnom plitke ili na rasklapanje, a nije dobro ni jedno ni drugo za pečenje ove pogače.