Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo premazati uljem, pokriti krpom i ostaviti da naraste i duplira se.
Naraslo testo podeliti na osam delova.
Od svakog dela formirati lopticu i ostaviti da odstoji 10 - 15 minuta.
Svaku lopticu prvo rasklagijati na veličinu tanjira.
Zatim, krenuti od prve rasklagijane loptice, pa je takođe oklagijom, rastanjiti na oblik pravougaonika, dimenzija otprilike 35 x 15 cm. Testo premazati omekšalim puterom, pa ga uviti u rolat, sa kraćeg dela.
Dobijeni rolat malo razvaljati sa obe ruke, da se dobije valjak dužine oko 20 cm.
Valjak sada preseći po dužini na pola.
Svaku polovinu uviti u krug, tako da presečeni deo, dođe sa spoljne strane.
Dobijene pužiće od testa, ređati u podmazan pleh za mafine.
Testo takođe, možete filovati filom po želji. Kada rasklagijate na oblik pravougaonika, premažite puterom, pa preko putera posuti mak i šećer, ili orahe i šećer ili nešto drugo, što volite.
Zarolate, presečete po dužini i uvijete kao puž.
Složene krafine ostaviti u plehu oko 45 minuta da narastu, pre pečenja.
Peći na 220*C oko 15 - 20 minuta.
Pečene krafine izvaditi iz pleha i ostaviti na rešetkastoj podlozi da se ohlade.
Ovo je osnovni recept za Krafine, sve ostalo je vaš izbor. Možete ih poslužiti samo ovako.
Ili posuti šećerom u prahu.
Možete ih puniti kremom ili džemom po izboru, a možete ih zamesiti slane pa premazivati nekim slanim filom. Pustite mašti na volju i uživajte.