Umutiti testo za koru od navedenih sastojaka. Smesu izručiti u veliki pleh od sporeta i ispeći. Ohlađenu koru iseći na kockice 2x2 cm.
Fil:
U šerpicu staviti sve sastojke za fil i pustiti da provri uz mešanje. Čim provri, fil je gotov.
Isečenu koru na kocke potapati u vruć fil, viljuškom vaditi i odmah uvaljati u kokos sa svih strana i slagati na tacnu za kolače.
Napomene
Kada sam probala ove čupavce kod moje komšinice, svoj recept sam odmah bacila i od tada ih uvek pravim po ovom receptu. Neverovatno mekani i ukusni a što je najvažnije, i sutradan ostanu neverovatno mekani. Tajna je u tome što u fil ne ide čokolada koja, kada se ohladi, potpuno stegne kolač pa samim tim kolač postaje tvrd i skoreo. Uverićete se i sami da sam bila iskrena.Poslovica za danas:-" Kada hoćeš da slažeš, prvo proveri svoje pamćenje."-