Dobro umutiti belanca sa šećerom, u čvrst sneg. Dodati žumanca i kratko izmiksati. Na kraju dodati brašno i rendanu koru od limuna, pa polako špatulom sve izmešati.
Smesu izručiti u pleh, dimenzija 30 - 35 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 200*C, oko 15-20 minuta.
Ispečenu koru izvaditi iz pleha i odmah uviti u rolat, sa sve papirom za pečenje. Uvijen rolat zamotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodati maskarpone sir i još jednom kratko izmiksati. Ostaviti fil u frižider, dok se rolat ne ohladi.
Kada se rolat ohladio, odmotati ga i skinuti papir. Koru zatim premazati ohlađenim filom, pa preko fila poređati jagode. Jagode možete iseći na sitnije kockice i posuti preko fila, možete ih ređati cele, samo kroz sredinu, a možete i kombinovati. Kako vi želite.
Nafilovanu koru uviti u rolat, a rolat uviti u samolepljivu foliju, krajeve dobro umotati sa obe strane, pa ostaviti u frižider na 2-3 sata, da se kora i fil lepo sjedine.
Ohlađen rolat posuti šećerom u prahu ili ga premazati šlagom, pa ukrasiti po želji.
Seći na kriške i poslužiti.
Napomene
Fantastičan rolat, ukusan, mekan, sočan i veoma lako i brzo se napravi. E sad, moram da kažem da mi se ovo desi svaki put, kada pišem recept za nešto što obožavam i što je fenomenalnog ukusa...bukvalno ostanem bez teksta. Ali bukvalno ne znam šta da napišem i na koji način da pohvalim ovaj predivan rolat. Toliko imam želju da ga probate, pa od te silne želje zablokiram😃Poslovica za danas:-"Dok mudraci proučavaju život, pametni ga prožive."-