Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na 10 jednakih delova, svaki malo premesiti, pokriti krpom i ostaviti 10-15 minuta da odstoji.
Margarin podeliti na dva jednaka dela. Bilo bi dobro da margarin bude sobne temperature, kako bi se lakše mazao, a možete koristiti i margarin za mazanje "dobro jutro" ili neki drugi.
Jufkice odvojiti u dve grupe po pet loptica. Slagati jufkice na sledeći način: svih pet jufkica rasklagijati na veličinu velikog tanjira, svaku premazati omekšalim margarinom i ređati jednu preko druge. Poslednja jufka se ne premazuje.
Ovako složeno testo rasklagijati u krug, što je moguće tanje. Iseći na četiri dela, a zatim svaku četvrtinu na još 4 ili 6 delova. Ukoliko želite manje kroasane, onda četvrtine delite na 6 delova.
Svaki deo savijati u kiflicu i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Od jedne grupe testa, dobije se jedan pun, veliki pleh kiflica.
Kiflice pokriti krpom i ostaviti da narastu u plehu oko 30-40 minuta.
Sada ceo postupak ponoviti sa drugom grupom od pet jufkica. Svaku rasklagijati, premazati margarinom, ređati jednu na drugu, pa sve zajedno rasklagijati što tanje, seći, praviti kiflice, ređati u pleh i ostaviti da narastu.
Kroasane iz prvog pleha, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200*C oko 20-25 minuta.
Pečene kroasane, odmah posuti šećerom u prahu i ostaviti desetak minuta, da se malo prohlade.
E sad, bilo da pravim slatke kiflice ili kroasane, uvek ih naknadno, odnosno pečene, punim džemom ili kremom, jer tako izbegnem to, da džem iscuri iz kiflica prilikom pečenja, a sa druge strane, dobijem kifle pune džema. Ali za ovaj način punjenja kiflica, potreban vam je metalni deo za špric, odnosno poslastičarsku kesu, sa dugačkom cevčicom, kojom punite kifle.
Ja vam od sveg srca preporučujem da kupite ovaj nastavak za punjenje, jer ga možete koristiti za krofne, šaum rolne, kiflice, kroasane, mekike...itd. Nije skup, a veoma je koristan.
Napunite svoje kiflice džemom ili kremom, biće duplo ukusnije i sočnije.
Gde ima, tu se i prosipa😉
Ukoliko pak nemate ovaj nastavak za punjenje, onda na svaki isečen deo testa, staviti kašičicu džema, pa uviti kiflu i složiti u pleh.