U 100 ml vode razmutiti kesicu želatina i ostaviti da želatin nabubri.
Umutiti penasto belance. Dodati šećer u prahu i dobro izmiksati.
U šerpicu sipati kristal šećer, dodati 150ml vode i staviti da vri par trenutaka.
Skuvan i vruć sirup, sipati u belanca u tankom mlazu, sve vreme muteći mikserom.
Spremljen želatin malo zagrejati. Ne sme da provri, samo da pređe u tenčno stanje, pa ga polako dodati umućenim belancima.
Nastaviti sa miksanjem još desetak minuta otprilike. Dobićete belu i gustu smesu, koja se udvostručila miksanjem.
U smesu sipati malo ekstrata po želji i izmiksati još malo. Na kraju, smesu podeliti na 2-3 dela, pa u svaki dodati različitu, prehrambenu boju, te izmešati.
U pleh dimenzija 20 x 30 cm, sipati kokos, da pokrije dno. Na kokos sipati smesu u jednoj boji, pa špatulom polako rasporediti preko celog pleha. Preko sipati smesu u drugoj boji pa razmazati preko prvog. I na kraju sipati treći deo smese i razmazati. Odozgo posuti obilato kokos i ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Smesu izručiti na dasku pa oštrim nožem seći na kockice, valjati u kokos i ređati na tacnu.
Ja sam koristilia i silikonski kalup, za male mafine, i dobijala okrugli oblik, pa ih takođe valjala u kokos.