Cela jaja dobro umutiti sa šećerom. Kada je smesa postala svetla i penasta, staviti da se kuva na pari. Fil možete kuvati u lončiću na vodu, za kuvanje mleka ili po sistemu šerpa u šerpu.
Kuvati otprilike desetak minuta, pa onda polako dodavati čokoladu za kuvanje, malo po malo. Mešati sve vreme, da bi se čokolada istopila. Kuvati još jedno 10-15 minuta.
Za ove filove na pari, trebalo bi ipak da imate malo iskustva, da bi znali kada je fil otprilike gotov. Ukoliko prvi put kuvate ovakav fil, najbolje je da proveravate gustinu fila, tako što ćete kašičicu fila da stavite na tacnu, a tacnu u frižider na par minuta, da se ohladi. Onda kašičicom proverite gustinu. Ako je fil redak, i ako curi sa kašičice, kuvajte još par minuta, pa opet proverite na isti način.
Kuvani fil pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Umutiti puter penasto, pa polako dodavati ohlađen fil, sve vreme muteći mikserom.
Sada sledi filovanje. Od ispečenih korica, odvojiti jednu koja je najlepša i ostaviti sa strane za vrh torte.
Uzeti jednu koricu, skinuti papir sa nje i staviti je na tacnu za tortu. Na koricu staviti otprilike dve kašike fila i polako razmazati fil preko cele korice u tankom sloju.
Sada staviti drugu koricu, okrenutu vrhom ka filu, tako da papir za pečenje dođe odozgo, što je i normalno. Koricu lepo poravnajte sa donjom koricom, blago je rukom pritisnite, na par mesta, da lepo legne i onda skinite papir za pečenje. Sada i nju premažite filom.
Nastavite filovanje do kraja. Ostavite par kašika fila za okolo torte i za ukrašavanje. Kada ste nafilovali jedanaestu koricu, preko nje stavite onu najlepšu koju ste odvojili, lepo je poravnajte i ne skidajte papir. Preko torte stavite drugi plato ili neki pleh, pa opteretite nečim malo težim. Ostavite tako tortu da odstoji par sati ili najbolje preko noći. Tako će torta dobiti savršeno ravan i pravilan oblik.
Sutradan skinuti papir za pečenje sa poslednje korice, zatim filom koji ste odvojili, premazati tortu okolo u tankom sloju, pa stavljati glazuru, odnosno led od šećera.