U šerpicu sipati vodu, dodati puter i so i pustiti da provri. Skinuti sa ringle, dodati brašno i dobro izmešati. Ostaviti 15 minuta da se malo prohladi.
Dodati dva jajeta, jedno po jedno i dobro izmešati smesu. Smesu staviti u poslastičarsku kesu ili običnu kesu od zamrzivača, odseći vrh debljine jednog prsta, pa istiskati po malo smese, veličine oraha, na pleh obložen papirom za pečenje.
Izvaditi smesu za kapice iz frižidera. Iseći kesu sa gornje strane, a donji deo smese neka ostane na kesi. Sada manjom modlom ili čašicom za rakiju, vaditi krugove od smese i stavljati ih preko istisnute smese za krofne.
-
Kada su sve krofnice dobile svoje kape, peći ih na 190*C oko 20 minuta. Pečene krofne ostaviti da se ohlade.
Ove hrskave krofne možete puniti na dva načina. Jedan je, da fil prebacite u kesu, sa metalnim nastavkom za punjenje krofni, pa ih kroz dno napunite filom.
Drugi način je da vrh krofne pažljivo odsečete reckastim nožem i onda je napunite filom, pa vrh vratite. Ja sam malo kombinovala, a možete i vi. Na dno krofne, možete staviti kašičicu nutele ili karamel krema.
Preko toga, u krofnicu ubacite 2-3 koluta banane. Možete da eksperimentišete i sa nekim drugim voćem.
Preko banana stavite kaščicu fila.
I poklopite.
Kolač je spreman za konzumaciju. A tek to je pravi doživljaj. Jednostavno ga morate probati.
Moram još jednu stvar da dodam. Ovaj recept sam nasla na internetu, na nekom francuskom kanalu,(bar mislim da je francuski), i koliko god da sam se trudila, nisam uspela da otkrijem originalno ime ovog kolača na našem jeziku. Ime na "francuskom" je " Choux Au Craquelin", šta god to značilo. Možda "pufnaste krofne" ili " kremaste pufne"... Kako god, ukus je više nego fantastičan.