Umutiti belanca viljuškom, dodati izgnježden sir i sve zajedno izmešati viljuškom, da se sjedini u lepu, kremastu smesu.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu površinu, malo premesiti i podeliti na dva dela.
Svaki deo rastanjiti oklagijom što tanje, u oblik pravougaonika, pa premazati omekšalim margarinom.
Preko margarina premazati fil od sira i saviti u rolat.
Oba rolata staviti u pleh, jedan pored drugog, pokriti krpom i ostaviti da se duplira. Ja sam se ovaj put malo igrala, pa sam jedan rolat stavila u uski pleh za hleb, a drugi u formu za kuglof.
Naraslu štrudlu premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
Ostaviti da se malo prohladi, iseći i poslužiti toplu.
Napomene
Znam da je fraza, ali ova štrudla ja zaista mekana kao pamuk, a o ukusu i da ne pričam. Mi je jedemo po 2-3 dana, i verujte da ostane mekana i sočna, sve vreme. Stvarno je savršena, a napravi se lako i brzo. Probajte.Poslovica za danas:-" Čovekovu prirodu mogu izmeniti samo dve stvari: novac i žena."-