Štrudla sa sirom

Vidi članak

Štrudla sa sirom

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: štrudla, slana,sir, testo, pecivo, doručak, večera, mekano, pamuk

Sastojci

Testo:

  • 400 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 celo jaje
  • 2 žumanceta
  • 125 gr margarina
  • 2 kašičice soli
  • 800 gr brašna

Fil:

  • 500 gr sira po izboru
  • 2 belanceta

Ostalo:

  • 125 gr margarina
  • 1 celo jaje za premazivanje
  • susam za posipanje

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
  • Pokriti krpom i ostaviti da naraste i duplira se.
  • Umutiti belanca viljuškom, dodati izgnježden sir i sve zajedno izmešati viljuškom, da se sjedini u lepu, kremastu smesu.
  • Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu površinu, malo premesiti i podeliti na dva dela.
  • Svaki deo rastanjiti oklagijom što tanje, u oblik pravougaonika, pa premazati omekšalim margarinom.
  • Preko margarina premazati fil od sira i saviti u rolat.
  • Oba rolata staviti u pleh, jedan pored drugog, pokriti krpom i ostaviti da se duplira. Ja sam se ovaj put malo igrala, pa sam jedan rolat stavila u uski pleh za hleb, a drugi u formu za kuglof.
  • Naraslu štrudlu premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
  • Ostaviti da se malo prohladi, iseći i poslužiti toplu.

Napomene

Znam da je fraza, ali ova štrudla ja zaista mekana kao pamuk, a o ukusu i da ne pričam. Mi je jedemo po 2-3 dana, i verujte da ostane mekana i sočna, sve vreme. Stvarno je savršena, a napravi se lako i brzo. Probajte.
Poslovica za danas:
-“ Čovekovu prirodu mogu izmeniti samo dve stvari: novac i žena.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here