1celojaje za premazivanje pužića i susam za posipanje
Uputstvo
U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac, i ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Zatim dodati ostale sastojke i zamesiti lepo, glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da testo naraste i duplira se.
Na pobrašnjenu površinu izručiti nadošlo testo, pa oklagijom rastanjiti na oblik pravougaonika, što tanje.
Testo premazati kečapom i posuti izrendanim kačkavaljem. Preko kačkavalja složiti šunku tanko isečenu.
Ovako nafilovano testo umotati u rolat, pa dobijeni rolat seći na komade, debljine jednog prsta.
Isečene pužiće slagati u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Praviti malo veći razmak, da se ne bi slepile.
Možete ih takođe, sa strane uvaljati u kečap, pa u susam i tako slagati u tepsiju.
Pužiće ostaviti oko pola sata, da još malo nadođu, a za to vreme uključiti rernu da se ugreje na 200*C. Pred samo pečenje, premazati ih umućenim jajetom.
Peći pužiće oko pola sata. Pečene pokriti krpom i ostaviti desetak minuta.
Poslužiti tople.
Napomene
Mekano, mirisno i ukusno pecivo. Napravi se dok trepneš i eto odličnog doručka ili večere na stolu. Božeee, koliko volim testa i peciva, pa to nije normalno. Na kraju ću da otvorim pekaru na nekom ćošku👩🍳Poslovica za danas:-"Znanje je blago koje svog vlasnika svuda prati."-