U mleveno meso dodati gore navedena sastojke, pa dobro umesiti smesu. Ostaviti u frižider sat, dva.
Ko voli, može u mleveno meso da doda par čenova belog luka, sitno iseckanog i još nešto od začina, a sve po svom ukusu.
Aluminijumsku foliju raširiti na radnu površinu i premazati je uljem. Ohlađenu smesu od mlevenog mesa, izručiti na foliju, pa rukom rastanjiti u oblik pravougaonika, na debljinu jednog prsta.
Preko mesa poslagati tanko isečenu šunku.
Preko šunke složiti kačkavalj, takođe tanko isečen.
Na kraju, po sredini složiti svežu papriku, isečenu na štapiće.
Umotati rolat, pomažući se folijom, pa krajeve polako slepiti prstima.
Preko rolata složiti tanko isečenu slaninu.
Rolat uviti u foliju i prebaciti u pleh. Peći na 220*C oko 45 minuta. Zatim izvaditi, iseći foliju preko sredine i raširiti je, pa vratiti u rernu na još pola sata, dok ne porumeni odozgo.
Pečeni rolat izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi.
Rolat može da se posluži topao, isečen na šnite i uz neki prilog, a može da se posluži i kao predjelo.