Rolat od mlevenog mesa

Rolat od mlevenog mesa

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Predjela, Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: mleveno,meso,punjeno,kačkavalj,šunka,paprika,ručak,predjelo

Sastojci

Rolat:

  • 1 kg mlevenog mesa mešanog
  • 2 cela jajeta
  • 3-4 kašike prezli
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica začina C
  • malo bibera

Ostalo:

  • 200 gr šunke
  • 200 gr kačkavalja
  • 1-2 sveže paprike različite boje
  • 200 gr slanine

Uputstvo

  • U mleveno meso dodati gore navedena sastojke, pa dobro umesiti smesu. Ostaviti u frižider sat, dva.
  • Ko voli, može u mleveno meso da doda par čenova belog luka, sitno iseckanog i još nešto od začina, a sve po svom ukusu.
  • Aluminijumsku foliju raširiti na radnu površinu i premazati je uljem. Ohlađenu smesu od mlevenog mesa, izručiti na foliju, pa rukom rastanjiti u oblik pravougaonika, na debljinu jednog prsta.
  • Preko mesa poslagati tanko isečenu šunku.
  • Preko šunke složiti kačkavalj, takođe tanko isečen.
  • Na kraju, po sredini složiti svežu papriku, isečenu na štapiće.
  • Umotati rolat, pomažući se folijom, pa krajeve polako slepiti prstima.
  • Preko rolata složiti tanko isečenu slaninu.
  • Rolat uviti u foliju i prebaciti u pleh. Peći na 220*C oko 45 minuta. Zatim izvaditi, iseći foliju preko sredine i raširiti je, pa vratiti u rernu na još pola sata, dok ne porumeni odozgo.
  • Pečeni rolat izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi.
  • Rolat može da se posluži topao, isečen na šnite i uz neki prilog, a može da se posluži i kao predjelo.

Napomene

Veoma lep, ukusan i atraktivan rolat, koji se vrlo lako i brzo napravi. Možete ga kombinovati kako god želite, puniti čime volite, oko rolata uvijati šta vam se svidi…jednostavno pustite mašti na volju.
Poslovica za danas:
-“ Snaga lanca zavisi od njegove najslabije karike.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Predjelo, Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.