Na kraju dodati ulje, brašno i prašak za pecivo, pa polako, varjačom izmešati, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u podmazan, okrugli pleh, prečnika 20 cm.
Pleh ubaciti u hladnu rernu, pa rernu uključiti na 160*C i peći patišpanj oko 40 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je pečen.
Pečeni patišpanj izvaditi iz kalupa, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Posuti šećerom u prahu, iseći na kriške i poslužiti.
Napomene
Jedna obična, starinska torta. Tako su je bar zvali naše bake i deke. Sećam se da je moj deda obožavao patišpanj, i da je, kada vidi da filujemo neku tortu filom, uvek pitao, što kvarimo tako lepu tortu, misleći na patišpanj. Retko ko više pravi običan patišpanj, ali hajde da se malo prisetimo. Napravite i probajte...iznenadićete se koliko je u stvari ukusan, onako običan i bez ikakvog fila.Poslovica za danas:-" Ko svoje tajne čuva, uvek je svoj gospodar."-