Propržiti prezle na ulju. Dodati šećer, izmešati i ostaviti sa strane.
U šerpicu staviti maline, dodati šećer i polovinu vode, pa staviti da se kuva. U ostatak vode razmutiti gustin.
Maline kuvati 5-6 minuta da vri, zatim dodati razmućen gustin i skuvati kao puding. Skuvan fil ostaviti da se hladi.
Od litar mleka odvojiti malo, dodati griz i izmešati. U ostatak mleka sipati šećer, pa pustiti da provri. Dodati razmućen griz i nastaviti sa kuvanjem, dok se griz ne zgusne, sve vreme mešajući. Kada je griz skuvan, skloniti sa ringle, dodati puter i jaje i brzo izmešati da se sve lepo sjedini. Kolač odmah slagati, dok je griz vruć.
U pleh dimenzija 20 x 30 cm ili okrugli, prečnika 24-26 cm, na dno sipati polovinu spremljenih prezli, pa lepo utapkati. Ja sam slagala u okrugli pleh na rasklapanje.
Preko prezli sipati polovinu skuvanog i vrućeg griza, i lepo rasporediti preko prezli.
Na griz sipati sav fil od malina i poravnati.
Preko fila rasporediti drugu polovinu skuvanog griza i takođe poravnati.
Na kraju izručiti ostatak prezli, poravnati i utapkati.
Ostaviti kolač da se ohladi i stegne.
Ohlađen kolač iseći i poslužiti.